Menu

Primària

 

Escacs (1r, 2n, 3r, 4t, 5è i 6è)

El joc dels escacs ha estat recomanat a les escoles per part de la UNESCO. Se li reconeixen multitud de virtuts, entre elles: jugar amb l’anticipació de plantejaments, treballa el pensament analític, millora l’autoconfiança amb les decisions personals, treballa la disciplina, la memòria visual i promou el joc net. La concentració és un del beneficis acadèmics que poden aportar els escacs.

Teatre (1r, 2n, 3r, 4t, 5è i 6è)

El teatre com a activitat lúdica permet, mitjançant activitats de grup o individuals, desenvolupar l’expressió verbal i la corporal, a la vegada que estimula la memòria. Ajuda a controlar emocions i a treballar l’autoestima. No cal ser un “artista”, només cal disfrutar de la creativitat o la fantasia. Es realitzaran activitats d’expressió fins a Nadal i després es prepararà, mica en mica, una petita obra adaptada de per a representar-la a final de curs. 

Dansa (1r, 2n, 3r, 4t, 5è i 6è)

Es treballen les habilitats motrius bàsiques com ara desplaçaments, salts i girs adequats als ritmes musicals proposats. D’aquesta manera els nens i nenes milloren tant la seva noció corporal com l’espacial, a través dels moviments i passos dels diferents balls. Al final de curs es fa una exhibició en què els alumnes han de ser capaços de recordar una coreografia davant del públic. En definitiva, els nens i les nenes descobreixen el plaer de ballar i desenvolupar la seva pròpia creativitat a través de l’expressió corporal.

Mecanografia – Typing a l’ordinador (4t, 5è i 6è)

L’objectiu és assolir treballar amb l’ordinador amb tots els dits i rapidesa. El treball és individual, respectant el ritme d’aprenentatge de cada nen. En una primera part del curs es treballarà com posar les mans al teclat, per tal de conèixer i memoritzar les tres fileres de l’ordinador, que són les lletres, i algun signe, i també la fila auxiliar que son números i signes. La segona part de l’activitat se centra en l’escriptura de frases, números i signes i l’ús de majúscules. L’objectiu final és que l’alumnat sigui capaç d’escriure textos curts a una bona velocitat. Excel.lent per encarar l’entrada a l’institut.

Futbol sala (1r, 2n, 3r, 4t, 5è i 6è)

Equips mixtos (nens i nenes) en tota l'escolaritat. S'inscriuen en una lliga escolar que implica jugar els partits alguns caps de setmana durant els curs.

Bàsquet (1r, 2n, 3r, 4t, 5è i 6è)

Repartit en diferents equips segons l'edat del nen/a. S'inscriuen en una lliga escolar que implica jugar els partits alguns caps de setmana durant els curs.

Judo (1r, 2n, 3r, 4t, 5è i 6è)

En aquesta activitat ja s’entra a fons en l’art del judo dins d’un àmbit escolar. Durant el curs s’aprenen un conjunt de treballs, resolució de situacions, habilitats corporals i tècniques bàsiques per superar  els exàmens de cinturó i anar avançant en l’aprenetatge del judo. L'obtenció del cinturó tindrà validesa escolar, però, un cop acabada l'escolarització, si és d'interès per a la família, es podria regularitzar a nivell federatiu a través del propi club que fa l’activitat. Tot i que l’activitat, no implica l’obligatorietat de competir cada cap de semana, el club de judo organitza competicions i trobades de caire educatiu de forma puntual durant el curs que complementen el treball que es realitza a les sessions. Els nens i nenes han de dur el jugogui (kimono de judo).

Cros + Curses d’orientació (1r, 2n, 3r, 4t, 5è i 6è)

Els nens i nenes treballen diferents aspectes corporals com la lateralitat, equilibri, coordinació, orientació i control del cos a través del treball de les tècniques pròpies de l'atletisme, com són la correcta execució de la cursa, els salts i els llançaments. Un dels objectius és preparar els nens i nenes per als cros escolars i, per tant, es treballa l'escalfament, la resistència i la tècnica de la cursa. A partir del mes de febrer, un cop la competeció de cros s'acaba, l'activitat es transforma en treball de curses d'orientació. S'introdueix els nens i nenes en les activitats esportives al medi natural. Es treballa l'orientació a través de la interpretació dels mapes per realitzar curses en què els participants han de localitzar unes fites (senyals) de la manera més ràpida possible.

Entrar

Log in with Facebook

Has oblidat la contrasenya? / Has oblidat el nom d'usuari?