Menu

Activitats de migdia

L'AMPA ofereix activitats extraecolars cada migdia.

Primària

Timbal i Gralla (1r, 2n, 3r, 4t,5è i 6è)

Introduirem als infants als instruments de gralla i timbal, per a formar un grup i interpretar cançons del seguici popular i acompanyar els gegants, bestiari….

Aprendrem el llenguatge musical integrat a l’instrument, coneixerem la tècnica tocar correctament l’instrument, treballarem en equip per a formar una banda.

Actuacions a l’escola als actes més rellevants.

L’empresa pot proporcionar el timbal i la gralla per un preu de lloguer o us podeu comprar l’instrument.

Teatre (1r, 2n, 3r, 4t, 5è i 6è)

El teatre com a activitat lúdica permet, mitjançant activitats de grup o individuals, desenvolupar l’expressió verbal i la corporal, a la vegada que estimula la memòria. Ajuda a controlar emocions i a treballar l’autoestima. No cal ser un artista, només cal gaudir de la creativitat o la fantasia. Es realitzaran activitats d'expressió fins a Nadal i després es prepararà, mica en mica, una petita obra adaptada de per a representar-la a final de curs.

Manualitats (1r i 2n)

Despertarem la vessant artística dels nens i nenes de l’escola.

Treballarem diferents tècniques de dibuix on milloraran el traç, aprendran a dibuix artístic i manipularem diferents materials (carbonet, aquarel·la, olio...)

També traurem la nostra vessant d’escultor treballant amb fang i paper maixé.

Si us agraden les manualitats i voleu ser uns artistes aquesta es la vostra activitat.

Escacs (1r, 2n)

El joc dels escacs ha estat recomanat a les escoles per part de la UNESCO. Se li reconeixen multitud de virtuts, entre elles: jugar amb l’anticipació de plantejaments, treballa el pensament analític, millora l’autoconfiança amb les decisions personals, treballa la disciplina, la memòria visual i promou el joc net. La concentració és un del beneficis acadèmics que poden aportar els escacs.

Iniciació al patinatge amb patins en línia i clàssics de quatre rodes(1r, 2n, 3r, 4t, 5è i 6è)

És una activitat esportiva i recreativa alhora, que combina l‛equilibri amb l’harmonia corporal, a través dels seus exercicis i moviments. L'activitat permet la familiarització del nen/nena amb els patins i la introducció de les tècniques bàsiques del patinatge (canviar de direcció, evitar obstacles, frenar, patinar endavant, endarrere, caure evitant lesions... ) i s'obtenen així tot un ventall de recursos motrius I de percepció espacial. Material necessari: patins clàssics de quatre rodes o en línia, casc, genolleres i colzeres...

Minihoquei amb patins en línia (3r, 4t, 5è i 6è)

És un esport col·lectiu que sorgeix de l'adaptació de l'hoquei sobre patins per a l’etapa escolar. Cada equip esta format per cinc jugadors i la banqueta (no hi ha porter). L'objectiu del joc és, desplaçant-se amb els patins, introduir la bola a dins de la porteria contraria. Es treballen tant les habilitats pròpies del patinatge com les dels esports de cop amb estris. Material necessari: genolleres, casc, patins línia. Les colzeres Són voluntàries.

Patinatge artístic (1r, 2n, 3r, 4t, 5è i 6è)

Disciplina esportiva de lliscament en què els esportistes competeixen combinant elements tècnics amb facetes artístiques. Des d'un punt de vista motriu, requereix coordinació, control i equilibri mental per tal de poder executar de forma correcta cadascuna de les figures. És un modalitat esportiva que es treballa de forma individual i col·lectiva (shows) On es requereix un esforç i constància personal. Per realitzar aquest taller cal haver participat en "Iniciació al patinatge" el curs 2016-2017 o amb anterioritat. Material: Patins de 4 rodes clàssics.

Patinatge Outdoor* (3r, 4t, 5è i 6è)

El patinatge outdoor és una pràctica física i esportiva nova que neix a l'aire lliure. El repte consisteix a aplicar la tècnica apresa a l'escola en un entorn urbà. Dins de la categoria extraescolar els alumnes de patinatge outdoor tindran diverses activitats allí per on vagin. Realitzar exercicis amb cons, introduir-se a la pista anomenada skate­park, carreres de velocitat, exercicis de treball en desnivell ascendent i descendent i totes les variables que ens ofereixi la zona que visitem són alguns exemples d’exercicis. Material: patins en línia, casc, genolleres i colzeres.

* Per realitzar aquesta activitat cal haver participat en "Iniciació al patinatge" amb anterioritat. La inscripció en aquesta activitat exigeix una prova de nivell de patinatge per tal de garantir-ne la seguretat dels practicants.

Perfeccionament de patinatge (1r, 2n, 3r, 4t, 5è, 6è)

L‛activitat representa una continuïtat respecte de la iniciació quant a tècniques i recursos motrius i de percepció espacial sobre rodes. Els inscrits han d'haver fet Iniciació al patinatge. Material: patins en línia, casc, genolleres i colzeres.

Tennis taula (3r, 4t, 5è i 6è)

En aquesta activitat els nens i nenes treballen les habilitats pròpies de l‛esport de tennis taula, com ara l’ús de la pala (manipulació i destresa) i el cop de la pilota. També es desenvolupa la tècnica de joc (individual i per parelles)i s'intentarà participar en esdeveniments esportius. Material necessari: pales de tennis taula.

Agilitat mental (1r, 2n, 3r, 4t, 5è, 6è / 2 hores setmanals)

Agilitat mental és programa de desenvolupament mental adreçat a nens amb edats compreses entre 5 i 13 anys. L‛activitat potencia la intel·ligència en un programa educatiu basat en tres eines claus: càlcul amb l'àbac, aritmètica i jocs didàctics.

Un dels aspectes més importants és el seu caràcter lúdic i interactiu. Els nens aprenen mentre es diverteixen gràcies a una metodologia didàctica en la qual el joc té un paper molt important. Els alumnes potencien capacitats com l'atenció i concentració, la memòria fotogràfica, l'orientació espacial, el control dels aspectes no verbals i les intuïcions. Com a resultat del desenvolupament d'aquestes habilitats, els nens milloren el rendiment en totes les assignatures.

Infantil

Migdiada (P3)

És important que els més petits de l'escola puguin descansar. Per tant, l'activitat adient és anar a dormir. Amb això, afavorim el seu rendiment a les hores lectives de la tarda, alhora que adquireixen hàbits d‛autonomia bàsics i aprenen a respectar el silenci dels altres.

Canta, balla i riu! (P4 i P5)

Espai adreçat a nens/es de P4 i P5 on, mitjançant la música, les danses, les cançons i el joc pretenem treballar un conjunt d’aspectes psicomotrius, creatius i artístics. Activitat creativa, on els nens poden conèixer la música i la dansa des de l'experiència corporal i que a la vegada s'ho passin bé.

Teatre infantil (P4 i P5)

El taller vol contribuir al foment del gust per la paraula escoltada (literatura Oral: contes tradicionals); la lectura des d'una vessant lúdica; i l’expressió dels infants a través del seu COS i del llenguatge. Els infants gaudiran de l‛aventura d’escoltar i jugar amb els contes! L‛activitat enllaça l’expressió corporal amb les habilitats pròpies del teatre, que es fa present de manera continuada.

Patinatge iniciació (P4 i P5)

És una activitat esportiva i recreativa alhora que, combina l‛equilibri amb l’harmonia corporal mitjançant els seus exercicis i moviments. L'activitat permet la familiarització del nen/a amb els patins i la introducció de les tècniques bàsiques del patinatge (canviar de direcció, evitar obstacles, frenar, patinar endavant, endarrere, caure evitant lesions...) i s'obtenen així tot un ventall de recursos motrius i de percepció espacial. Material necessari: patins en línia, casc, genolleres i colzeres...

Manualitats (P4 i P5)

Amb aquesta activitat volem incorporar la vessant artística dels nens/es durant el curs, ensenyar-los a millorar el traç, dibuix artístic, diferents tècniques de dibuix (llapis, carbonet, aquarel·la...), farem escultures de fang i paper maixé.

Serem uns grans artistes.

Agilitat mental (P5 / 2 hores setmanals)

Agilitat mental és un programa de desenvolupament mental adreçat a nens d'edats compreses entre 5 i 13 anys. L'activitat potencia la intel·ligència des d’un programa educatiu basat en tres eines claus: càlcul amb l'àbac, aritmètica i jocs didàctics. Un dels aspectes més importants és el seu caràcter lúdic i interactiu. Els nens aprenen mentre es diverteixen gràcies a una metodologia didàctica en la qual el joc té un paper molt important. Els alumnes potencien capacitats com l'atenció i concentració, la memòria fotogràfica, l'orientació espacial, el control dels aspectes no verbals i les intuïcions. Com a resultat del desenvolupament d'aquestes habilitats, els nens milloren el rendiment en totes les assignatures,

Cultura popular a través de la percussió (P4 i P5)

Com sona la Festa Major? Com ballen els gegants? Qui surt al seguici?

Activitat de cançó, dansa i percussió per tal que els infants s’introdueixin de mica en mica en el llenguatge de la música.

Introduirem als infants en la música i el seus conceptes bàsics de ritme, volum a través de la cançó, l’audició i la percussió. Farem música tradicional, danses i jocs dansats (ball de gitanes, dames i vells, Ball de cercolets).

Iniciarem als infants amb instruments de percussió per treballar el ritme.

Robòtica (P4 i P5)

T’agraden les noves tecnologies? Domines la tablet?

Et presentem l’activitat extraescolar perfecta per a tu. Mitjançant diferents eines, aprendrem a fer moure un robot, a programar una seqüència per a aconseguir que un objecte arribi al seu destí. Treballarem amb ordinadors però també amb robots.

Horaris de les activitats

Per tal de garantir que els nens i nenes de l'escola puguin compaginar un bon horari de menjador, que els permeti poder dinar amb tranquil·litat, juntament amb poder realitzar les activitats extraescolars que proposem hem dividit les activitats de migdia en dos torns.
De 12.30 a 13.30 els nens i nenes de 3r a 6è realitzen les activitats extraescolars.
De 13.40 a 14.40 els nens i nenes de P4 a 2n realitzen les activitats extraescolars.

Entrar

Log in with Facebook

Has oblidat la contrasenya? / Has oblidat el nom d'usuari?